Varm och torr

Barn älskar att vara ute och på de flesta dagis och förskolor idag är större delen av aktiviteterna utomhus. Genom att vara ute mycket kan man undvika att smittor sprids och barnen brukar hålla sig mer friska. Det man måste tänka på, som många personal brukar påpeka, är att klä barnen rätt, så de håller sig varm och torr.

Ute på vintern

Många gånger under vintern, särskilt om man bor i de nordligare delarna av vårt land, kan det vara upp emot 15 minusgrader ute vilket gör att det blir kallt när dagisbarnen vistas ute. Därför gäller det att föräldrarna skickar med bra kläder så att barnen slipper frysa. Här kommer lite tips på vad som är bra att ha på dagis eller förskolan;

  • Regn eller galonkläder att ta på om det är blött. Eftersom det ibland kan bli plusgrader och slaskigt på vintern är det bra att ha ett par rejäla galonbyxor att dra på ovanpå overallen.
  • En varm overall eller täckkläder som står emot väta. Det kan vara bra att kolla hur många vattenpelare overallen har, det vill säga hur mycket det står emot väta. Vill du ha tips på bra overaller kan du kolla på testfakta.se, där de nyligen gjort ett test på dagens overaller.
  • Riktiga handskar och mössa, gärna som tål vind och som håller värmen bra. På händerna är det också bra att välja en handske som tål väta eftersom barnen leker mycket i snön och ofta använder händerna. Ett tips är att välja en handske som inte är allt för dyr, gillar ditt barn att leka och gräva mycket med händerna brukar handskarna lätt bli smutsiga och nötta. En sida online med bra barn handskar är Wahlmanskläder. Där finns både handskar med tumme och med finger, till ett helt ok pris.
  • Bra skor som håller fötterna varma. Eftersom barnen ofta får klä sig själv på dagis eller fritids är det bra att välja en modell som är enkel att ta på, undvik snörning. En bra sida att besöka om du letar skor är barnskospecialisten.se, där får du hjälp om hur man väljer storlek och vad man ska tänka på när man skriver barnskor.