Uteaktiviteter vintertid

Så här på vintern så finns det massor av roligt att syssla med utomhus, många aktiviteter man gör på sommaren utomhus kan man även göra på vintern som till exempel kurragömma eller jagad. Men det kanske är skidåkning och pulka som är mest populärt.

Att åka pulka utför någon backe är en fasligt rolig aktivitet, helst om backen är hyfsad brant så man får lite fart utför den. Se bara till att alla har hjälm och att ingen springer upp eller ned i backen då någon ska åka så ingen gör illa sig.

Skidåkning är ju skoj på vintern och finns det spår i närheten av skolan så blir det extra roligt om ni anordnar lite tävlingar emellanåt. Som förälder gäller det att välja rätt skidor och pjäxor till sina barn då det är en bra förutsättning för att det ska vara roligt att åka och att man som barn utvecklar sin skidåkning. Framförallt ska det vara skoj att åka skidor och med bra grejer så blir det betydligt roligare.

Andra aktiviteter som är rolig på vintern är ju landhockey, ställ upp två små mål och spela mot varandra i lag, behövs inte vara så avancerat förutom hockeyklubba, puck och två mål. Dela upp i två jämna lag så alla får vara med och spela mot varandra i till exempel 2 x 10 minuter. Byt sida vid efter första perioden och se vilket lag som vinner. Är ni fler som vill spela så se till att det blir byten så att alla får spela och visa vad man kan. Vem vet, kanske detta landhockeyspelande gör att någon blir den nästa Foppa eller Sundin?