Ut och cykla med hela familjen

Sommaren är en härlig tid för att hitta på utomhusaktiviteter. Om det inte regnar vill säga? Nu kan vi inte göra så mycket åt vädret utan vi får acceptera vad än det är för väder. Det gäller att passa på om solen skiner att ge sig ut och cykla med hela familjen. Det behöver inte vara långa turer som görs utan i närområdet där ni bor kan det finnas mycket att uppleva.

Välj rejäla cyklar

Speciellt om det är små barn i familjen som nyss börjat cykla. Framförallt så gäller det att välja bra cyklar till hela familjen. Genom att använda sig av en cykelväljare hos Cykelkraft så får du bar guide vilken som kan passa just ditt barn. Skriv in längden på ditt barn och välj vilken typ av cykel som kan passa, klassisk eller mountainbike. På ett par sekunder så får du upp passande cyklar att välja bland. Se till att varje år serva cyklarna så de är i form för att ta er ut på era äventyr i sommar.

Kolla upp cykelrutt innan

Det är en fördel att kolla upp den rutt som ni kommer att cykla innan. Risken blir annars att barnen blir less innan ni stannar till för en fika. Har ni kollat upp innan så minskar risken att det blir för långt. Använd er av mobilens GPS och karta för att hitta rätt och inte cyklar för långt. Välj hemmaadress i er kartfunktion och dit ni vill cykla, tänk på hur långt som ni tror att barnen orkar med att cykla. Sätt slutpunkt och starta färdbeskrivningen på er telefon.