Teknikprylar i utomhus

Visst är det härligt att vara utomhus under vintern. Vad man bör tänka på är dock att alltid ha rätt kläder på sig – och rätt utrustning med sig. Särskilt viktigt är det att skydda sina teknikprylar. Man vill inte att något ska bli fuktskadat eller att man onödigt tappar en pryl i till exempel snön eller i vattnet bara för att man inte hade rätt utrustning på sig.

Flickor med telefon utomhusNågot som har blivit mer och mer vanligt i dagens samhälle är att barn har med sig telefoner till skolan, ofta för att föräldrarna ska kunna hålla koll på sina barn och kunna kommunicera med dem under och efter arbetsdagens slut. Det är dock viktigt att barnet förstår värdet av en mobil. Telefonen bör också vara anpassad till de behov som ett aktivt barn som leker utomhus under dagarna har.

Det finns självklart några generella tips när det kommer till att skicka iväg ett barn som ska leka utomhus under dagarna och även ha på sig mobiltelefon för att kunna kommunicera. Här kommer några viktiga saker att tänka på:

Se till att komma överens med ditt barn om vilka tider mobilen ska vara påslagen, så att ni kan vara säkra på att nå varandra när det verkligen behövs. Se även till att höra av med lärare eller instruktörer i till exempel skolan om vilken policy de har när det kommer till att ha mobiler på eller av.

För att se till att barnets mobiltelefon inte går sönder eller skadas av fukt eller smuts, är det bra att se till att barnets mobiltelefon är rätt utrustad med ett rejält vatten- och stöttåligt skal.

Man kan enkelt ta reda på vad som är bra att tänka på när man väljer mobiltelefon till sitt barn på Testfakta och därefter göra ett val som överensstämmer med barnens – och ditt – behov.