Sommaraktiviteter

SommarNär sommaren äntligen kommer till vårt kalla, mörka land vill vi svenskar inget hellre än att vara ute och njuta av sol och värme. Det är som att vi precis har kommit ut ur vinteridet och är svältfödda på precis allt det som den svenska sommaren har att bjuda.

Efter en lång vinter med mycket stillasittande är det dock svårt för många att inta platsen i hängmattan med gott samvete, och därför är det ofta bättre att njuta av vädret genom att hitta på roliga sommaraktiviteter som sätter fart på kroppen och hjärnan. Säkert är trädgården eftersatt efter en lång höst och vinter, och fixa och dona med trädgården är därför en helt oslagbar sommaraktivitet. Det är alltid nära till kaffebryggare och glassen i frysen, man har uppsikt över barnen som leker i poolen bredvid och dessutom får man en vacker och välskött trädgård!

Populärt att fixa själv

Sedan ganska många år tillbaka har en våg av hemmafixande spridit sig över landet. Många kanske ser vintern som den ultimata hemmafixarsäsongen, men så är det egentligen inte alls. På sommaren är det som allra mest lämpligt att till exempel passa på att fixa med sitt sommarställe. Man har oftast en längre ledighet som gärna bör användas till att stänga av jobbfunderingar och ägnas åt avkoppling. Just att fixa med sommarställe eller båt är bra avkoppling eftersom man får vara ute i friska luften och njuta av sommarvärmen, samtidigt som man använder kroppen istället för att bara vara stilla. Hjärnan kan släppa de ständiga jobbfunderingarna och istället gå upp helt i det man gör för tillfället.

Bästa säsongen att fixa köket

Köksrenoveringar kanske inte låter som en sommaraktivitet, men det är inte så tokigt som det låter, åtminstone om man lejer bort själva arbetet. På sommaren grillar många nästan varje dag, föredrar kalla sallader och sitter helst i trädgården eller på stranden och äter. Är det någon gång man inte saknar sin spis är det på sommaren! Så varför inte se det som en härlig sommaraktivitet och sedan njuta av resultatet under hela hösten och vintern?