Snart dags att dra fram pulkorna

Snart börjar det bli hög tid att dra fram pulkorna igen. Den senaste tiden har det snöat frisk på sina håll och kanter, något som gör att det snart går att åka pulka för fullt!

pulkakning

”Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt? Hurra!” Ja visst är det roligt med snö! Och hittills har det fallit en hel del här och var runt om i landet. Medans vissa skriker och tjurar om snökaos, så drar andra på smilbanden och glädjer sig åt alla roliga vinteraktiviteter som man snart kan ägna sig åt till fullo. Pulkåkning är en stor favorit hos de allra flesta barn och även en hel del vuxna, och är en aktivitet som man bör ta sig an åtminstone ett par gånger varje år, när man väl har möjlighet.

Under helger eller julledigheten, då hela familjen har möjlighet att delta, är det perfekt att packa ryggsäcken med varm choklad och ostmackor och att sedan bege sig med pulkorna mot någon rolig och snötäckt backe. Så länge man ser till att klä sig bra så kan man spendera ett flertal timmar innan tröttheten tar över eller hungern gör sig påmind. En dag i pulkbacken är en fin tradition att årligen ha tillsammans med familjen, som sedan kan gå i arv till nästkommande generationer.

För den som ännu inte har någonting att åka på rekommenderar vi ett besök på lännasport.se. Där hittar du riktigt fina och roliga modeller att kasta sig utför backen med. Är dock ekonomin lite väl tight inför jul så rekommenderar vi istället att du letar upp begagnade alternativ på Blocket.se, eller ser till att låna utav vänner eller släkt.

Se upp i backen! Tusen hål i nacken!