Picknick

Tänker man spendera dagen ute i naturen kanske på stranden eller i skogen kan det vara gott att ta med lite mat. Packa picknickkorgen med godsaker och bege er ut.
picknik

En heldag på stranden med barnen kan vara en rolig aktivitet eller varför inte trampa runt i skogen och titta på olika djur och växter, kanske plocka lite bär. Att spendera tid ute med barnen är hälsosamt och roligt och det finns så mycket olika saker att sysselsätta sig med. Efter ett par timmar är man hungrig och vill gärna äta något och då är det tur att picknickkorgen åkte med fullproppad med ätbart.

Smoothies är en bra och mättande dryck att ta med. Man kan göra den som en nyttigare variant eller med godis smak av något slag eller så vill du ta med oboy eller saft. Ibland kan det vara svårt att ta med flytande saker då det lätt rinner ut och spills och på vägen hem blir det söligt i korgen. Men det finns riktigt smarta plastflaskor med lock där du både kan transportera utan att söla och dom dräller inte runt och droppar i korgen på vägen hem.

Man kan ta med varma soppor och har du en termos med lite större öppning fungerar också köttgrytor till exempel alldeles utmärkt att ta med. Pannkakor kan ätas kalla likväl som varma och ta med sylt i en liten burk. Piroger kan man göra i många variationer, fyllda som pizza eller med köttfärsröra. lägg i folie så går dom att värma på elden en stund om man vill få dom varma.

Sallad passar inte alla men är väldigt lätt att ta med på utflykten. Använd pasta som bas och strimlad kyckling eller kanske skinka med någon dressing. Ta också med grönsaker som du annars skulle blandat ihop med så kan den som inte vill ha sallad i maten välja bort det.

En wrap där man använder tillexempel grillad kyckling med strimlad paprika och en mix av cremé fraiche, honung och curry som man lägger i ett tortillabröd och rullar ihop. Kan enkelt varieras med olika tillbehör och rullas in i lite folie runt botten och staplas sedan sida vid sida i en kakburk för att enkelt gå att transportera och äta.

En fruktsallad som efterätt kan vara toppen och är ju lätt att förbereda och att ta med. Piffa till med lite choklad på toppen och kanske en klick grädde. Ska du ta med varor som behöver förvaras kallt är det bra att packa med kylklampar så håller det sig längre.