När ska man köpa klocka till barn?

Det enkla svaret på frågan när man ska köpa en klocka till sitt barn är när den börjar fråga vad klockan är. Eller att barnet i fråga börjar uttrycka sig att hen vill ha en egen klocka. Det kan skilja i ålder när intresset för klockan kommer. 

Köp inte någon billig variant som kan gå sönder efter en vecka. Köp en klocka som håller och som kan vara enkle att lära sig hur klockor fungerar. Det finns massor med olika varianter av barnklockor att välja på. Den första klockan ska vara relativt enkel att förstå och en vanlig klocka med urtavla kan vara att föredra. Siffror är bra att det finns i urtavlan för att barnet ska kunna läsa vad klockan är. Låt gärna barnet vara med att välja vilken klocka de vill ha.

Nästa utmaning är att lära barnet hur klockan fungerar. Ett bra sätt kan vara att börja med hel och halv. Att klockan är 1, 2, 3 ock så vidare är det första ni börjar med. sedan så är det att visa när klockan står på halv, det vill säga halv 1, halv 2, halv 3 ock så vidare. Låt det gå en tid och börja sedan med kvartar. Kvart i 1, kvart i 2 ock så vidare. Det gäller att ta små steg i kunskaper om hur klockan fungerar och en dag så faller polletten ner och det blir så glasklart.

Lycka till!