Lek utomhus

Alla barn gillar att vara utomhus, men teven och dataspelen kan locka lite väl mycket när barnen lärt sig att hantera och använda dessa saker. Då får man komma på några roliga saker som de kan göra utomhus.

Det är alltid roligt när föräldrarna är med så vill du att barnen ska leka utomhus borde du vara med. Den friska luften skadar inte de vuxna heller!

Lek kurragömma runt huset eller beger ut i skogen för att leta efter roliga små fynd. Kanske finns det kvar några kantarellställen. Eller så kan ni leta efter djurspår och hjälpas åt att lista ut vilket djur det tillhör.

Är barnen lite äldre kan det var dags att bygga sin första koja. Lär dem hur de ska hantera verktygen och se till att ha dem inom synhåll hela tiden. De har inte bara roligt, det skapar något att vara stolt över och lär sig samtidigt att respektera verktyg.

Sedan kan man köpa lite leksaker som är lämpade för utomhusbruk. Vad sägs som några styltor som ser ut som krokodilfötter? Man kan också köpa gatkritor och ge barnen tillåtelse att dekorera uppfarten. Det går alltid att spola bort det sedan om man vill. Några leksaker som endast används utomhus är bra för då behöver man inte oroa sig att barnen ta ut inomhusleksaker som tygdjur som sedan behöver tvättas eller i värsta fall slängas.

Barnen kan också lockas utomhus genom att erbjuda dem belöningar. Be dem att kratta löven till en hög och berätta vad de kan få för besväret. Eller så hjälps ni åt att städa garaget eller plocka de sista äpplena. Den friska luften kommer att göra er alla gott och vill barnen hellre sitta inne får man ta till med några smarta knep för att få ut dem!