En barnvänlig trädgård

Barn mår bra att av leka utomhus och ett bra sätt att uppmana detta är att fixa en barnvänlig trädgård. Här tipsar vi om saker man kan ha i trädgården som barnen kan leka med.

Vi har tidigare tipsat om hur man anlägger en vacker trädgård, men här utgår vi ifrån att det mesta av grundarbetet redan är gjort.

Sandlåda

En sandlåda kan erbjuda otaliga timmars nöje för barn i många åldrar. Allt från bara att gräva gropar till att bygga avancerad sandslott är möjligt här. Det går att köpa en färdig sandlåda man kan fylla upp eller så kan man bygga sin egen. På så sätt får man något som passar in perfekt där man vill ha den.

Gunga

Gungor kommer i lite olika varianter. Det enklaste är så klart att köpa en ställning som man själv sätter upp på gården. Tänkt bara på att förankra den på ett bra sätt så inte ställningen välter när någon gungar. Alternativt kan man sätta upp en gunga mellan två intilliggande träd.

Lekstuga

Lekstugan är full av potential och lekmöjligheter för barn. De kommer i alla möjliga storlekar för barn i alla åldrar. Igen är detta något man kan köpa eller så kan man bygga själv från grunden.